Dashboard | +Follow
You'll Be Mine
Meet Me
Friday, August 3, 2012 • 8:36 PM • 0 comments





Hello, my name is Atirah Hayati . I'm the creator of this templates with the help of blogskins . Okayy , replace all this nonsense that I talk with your biodata here .

Linkies
• 8:32 PM • 0 comments



Friend | Friend | Friend | Friend | Friend | Friend | Friend | Friend | Friend | Friend | Friend | Friend | Friend | Next ? |

__Tutorial : Post Title Background__
Monday, February 6, 2012 • 9:33 PM • 0 comments

1. Log in --> Design --> Edit Html

2. (Tekan Ctrl+F) Search .post h3 { kalau tak de , cari ini h3.post-title {

3. Kalau tak jadi kod dua2 yg kat atas niyh... korang boleh paste kod di bawah ini kat bawah h4 }

4. Copy and paste code ni di bawah .post h3 { ataupun dibawah h4 }

border:0px dashed #cc99cc;

text-align: center;

margin:.5em 0 .5em;

padding:0 0 4px;

font-size:140%;

font-weight:normal;

line-height:1.2em;

background:url(URL BACKGROUND);

color:$titlecolor;

}

4. Bagi sesiapa yang mencari kod ini >> h3.post-title {

border: 3px solid #C0C0C0;

background: url(URL BACKGROUND);

--->Yang seyii write word warna merah tu , gantikan dengan URL background yang anda suka.
5. Preview dulu .
6. Then,Save template ^^


__Tutorial : Sidebar Title Background__
• 9:13 PM • 0 comments

1. Dashboard --> Design --> Edit HTML -->Tick Expand Widget Templates .

2. Tekan CTRL+F search for this code

h2 {

3. da jumpa ? copy code kat bawah ni & paste dekat bawah code h2 {

background:url(URL GAMBAR PILIHAN)

4. lepas tu paste dekat bawah code ni text-transform:uppercase;
nanti dia akan jadi macam ni

h2{text-align:center;
margin:0 0 1em 0;
font:$(widget.title.font);
color:$(widget.title.text.color);
text-transform:uppercase;
background:url('URL GAMBAR PILIHAN')}

---->> preview dulu . if menjadi just save only ^^

__tutorial : private shoutmix__
Tuesday, December 13, 2011 • 8:42 PM • 0 comments


bieybaby nak private kan shoutmix ? ta nak orang
lain tengok. ? mari sini seyii ajar bieybaby
okey ^^

♥ FIRST ++ bieybaby pergi dekat code shoutmix tuh .

SECOND ++ Lihat bahagian Width and Height ..

THIRD ++ bieybaby just tukar width and height kalau bieybaby nak shoutbox korang sebesar shoutbox .

<!-- Begin ShoutMix - http://www.shoutmix.com -->


<iframe title="lyssadollixious" src="http://www.shoutmix.com/?lyssadollixious" width="200" height="109">


<a href="http://www.shoutmix.com/?lyssadollixious"></a>


</iframe>


<br /><a href="http://www.shoutmix.com" title="Get your own free shoutbox chat widget at ShoutMix!"></a><br />


<!-- End ShoutMix -->

** Tukar kan Size Mengikut Size Yang seyii sudah tandakan Warna Merah tu ok?

♥ LASTLY ++ Selesai .. Save ! Try Check .. Menjadi takk ?




__tutorial : automatik new tab__
• 8:30 PM • 0 comments





♥ FIRST ++ Log in > Dashboard > Design > Edit Html

♥ SECOND ++ Cari kod ini : (Ctrl F untuk mudahkan pencarian)

<head>


♥ THIRD ++ da jupa ? good. now copy code di bawah ni.. okey.. ^^

<base target='_blank'/>


♥ FORTH ++ Ok . sudahh ? SAVE ^^




__tutorial : cursor bertukar apabila menyentuh link__
• 8:21 PM • 0 comments

Haiii .. Hari ini ,seyii nak bieybaby buat satu tutorial ini . nak tau ?
meyh sini dekat-II .Daripada Cursor muka seyii, terus bertukar menjadi cursor kecix yang comel kan ? Nak tahu ? Jom !seyii ajar bieybaby^^

FIRST ++ Log in > Dashboard > Design > Add a Gadget > Html/JavaScript

SECOND ++ Copy Kod Ini :

<style type="text/css">body, a, a:link{cursor:url(url cursor 1), default;} a:hover {cursor:url(url cursor 2),wait;}</style>


THIRD ++ Paste kan di ruangan Html/JavaScript tadi tu..^^

Yang Warna Merah : Korang letak URL CURSOR yang korang tengah guna sekarang .
Yang Warna Biru : Korang letak URL CURSOR yang bila korang sentuh link , akan bertukar cursor yang lain .

LASTLY ++ SAVE . dan tgok la, menjadi ta ? find CURSOR




Disclaimer
Bonjour Earthling!


Hello, your short bio here. Change this to your own word for welcoming people.




Tagboard
No Harsh Word Please!





Sweet Memory


Credits..
The Awesome People Behind the Scene


Skin by : Illi Shuhada
Template Basecode : Najmi Supian
Header : Illi Shuhada
Linkies code : WANA